Hit ESC or doubleclick to exit drawing mode

Stichting AVL Mundo is op zoek naar een stagiair(e)

Wie zijn wij?

Meer dan dertig jaar is de Nederlandse kunstenaar Joep van Lieshout, met zijn kunststudio Atelier Van Lieshout, gevestigd in de Vierhavens (M4H) in Rotterdam. Met zijn studio produceert hij driedimensionale objecten op het snijvlak van kunst, vormgeving en bouwkunst; zijn werk varieert van machines tot meubels, van gebouwen tot sculpturen. Joep van Lieshout heeft in 2008 Stichting AVL Mundo opgericht, deze stichting heeft als doel cultuur te ondersteuning in de breedste zin van het woord. Naast het organiseren van openbare, culturele activiteiten streeft de stichting ernaar kunstprojecten te realiseren en getalenteerde jonge kunstenaars te ondersteunen in hun loopbaan. Bovendien wil de stichting het werk van Atelier Van Lieshout zichtbaar maken voor een groter publiek door onder andere te programmeren in de beeldentuin van AVL Mundo.

Wat verwachten we van jou?

Als stagiair(e) van AVL Mundo draai je als volwaardig teamlid mee binnen een stichting in ontwikkeling. Je doet een HBO of WO opleiding en spreekt vloeiend Nederlands en goed Engels. Je bent in staat zelfstandig en gestructureerd te werken, en houdt van aanpakken. Je bent niet bang om met nieuwe ideeën te komen en deze te delen. Je kan snel schakelen en bent nieuwsgierig naar het reilen en zeilen in de non-profit kunstsector. Het is een pre als je schrijftalent meeneemt en/of een hart voor communicatie hebt.

Concrete taken zijn:

· Je ondersteunt op het gebied van Marketing en Communicatie, o.a. het verzorgen van social media en het schrijven van teksten voor de website.
· Je ondersteunt de programmering van evenementen: o.a. het produceren van de tentoonstelling tijdens ART Rotterdam 2020.
· Je voert algemene kantoorwerkzaamheden uit: o.a. het archiveren van de kunstcollectie en het ordenen van belangrijke contacten van de stichting.
· Je ondersteunt de begeleiding van de kunstenaars die verblijven in de artist-in-residence.

Wat kan je van ons verwachten?

– Een klein en deskundig team
– Ruimte voor eigen ideeën en initiatieven;
– Werken binnen een internationale context;
– Een grote mate van zelfstandigheid;
– Een gevarieerd netwerk van partners in de stad;
– Een kijkje achter de schermen van de commerciële en de non-profit kunstsector;
– Iedere dag een gezamenlijk lunch met het hele team;
– Een vergoeding van 200,- per maand op basis van fulltime;
– Een flexibele begin- en einddatum (minimale stageperiode van drie maanden, vier of vijf dagen per week)

Interesse? Mail je motivatiebrief en CV naar Karen Mertens, via karen@avlmundo.org.